,,Храната и здравјето''
Едукативната работилница ја проследија учениците од СУГС „Раде Јовчевски – Корчагин“, студентите од Факултетот за земјоделски науки и храна при УКИМ, како и други слушатели.
Предавањето беше посветено на витамините, со посебен акцент на липосолубилните витамини: во која храна се застапени, која е нивната функција во организмот, што се случува во состојби на хипо-/хипервитаминоза, како правилно да ги подготвиме намирниците без да го нарушиме нивниот нутритивен состав и како да се подобри имунитетот со помош на правилниот избор на прехранбени производи.
20.11.2020
Статијата е прочитана 1849 пати.
Вести и настани
Thirrje publike
16.2.2024
16.2.2024
Јавен повик
16.2.2024
16.2.2024
Јавен повик
16.2.2024
16.2.2024
Thirrje publike
16.2.2024
16.2.2024
Мултикултурна изложба во Виена
07.12.2023
07.12.2023
Манифестација „Ден на Албанска азбука“
22.11.2023
22.11.2023
Мултикултурна фолклорна средба 2023
14.10.2023
14.10.2023
КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tuesday, April 23, 2024 |
ЈУ Дом на култура „Кочо Рацин“ Скопје
JP SHTËPIA E KULTURËS “KOCO RACIN” SHKUP
PI House of Culture "Koco Racin" Skopje